A gyermekek és a kutyák kapcsolata nagyon fontos. Az előadás sorozat célja elsősorban a társadalmi, csoportos tudás és morál fejlesztése.

Kutya trénerként, kiképzőként rendkívül fontosnak tartom a már gyermekkorban megkezdett oktatást, tanítást. Ez az időszakban – éppúgy, mint a kutyáknál – szivacskor, a gyermekek sokkal nyitottabbak a számokra új és érdekes dolgokra.

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a kutyatartói társadalom elég sanyarú minőségi szinten van az országban, ez leginkább a felelőtlen kutyatartás és a – nem kutyatartó – emberek hiányos tudásán, rossz felfogásán múlik. Nagyon bízom a következő generációban, hiszen szakemberek számára jól látható, hogy azokban az országokban, ahol hangsúlyt fektetnek a gyermekek kutyás ismeretének bővítésére, ott sokkal kevesebb a konfliktus, kevesebb a bánat.

Riasztó tény, hogy Amerikában évente – csak a regisztrált esetek számát tekintve – több, mint millió (!!!) kutyaharapás történik, melynek nagy része gyermeket érint és több, mint 5 millió (!!!) kutya kerül elaltatásra. Itthon a statisztikák nem elérhetők, valamint a hatósági utat választók száma csekély, ezért nincsenek, vagy nem mérvadó adatok állnak rendelkezésre. Mindenesetre sok a probléma, nagy a baj.

Ezért önköltséges áron tartok előadást iskolák és óvodák számára, de önkormányzati felkérés esetén is megtartható egy-egy településen, mint szociális – társadalmi rendezvény, mellyel az intézmények támogathatják a gyermekeket, szülőket, az embereket.

Az előadás elsősorban játékos módon közelíti meg a kutyás témát, több részében interaktív módon adja át a hasznos tudást a gyermekeknek. Az előadás moduljait lehetőség van kiegészíteni “segítő kutyás” előadással, “ügyességi” bemutatóval, az igény alapján egyeztetve.

Részletekért keressen az “Elérhetőség” menüpont alatt a “show” kezdetű e-mail címen.

%d blogger ezt szereti: