A “Kutyát akar a gyerek” előadást preventív jelleggel preferálom. Az előadás elsősorban Fejér Megyében tartott, de felkérésre más helyszíneken is megrendezésre kerül. Elsősorban rendezvény szervezésében, önkormányzati vagy iskolai, óvodai felkérések keretében.

Magyarországon a felelős állattartás nem megfelelő, emiatt rengeteg a bajba jutott, sorstalan kutya. A menhelyek rendszerint telítetten működnek, sok az állatbántalmazás, kóbor kutya, tudtad-e, hogy hazánkban csaknem 1.500 kutyát lőnek ki évente?! Szóval, nagy a baj, aminek az egyik és elsődleges oka a felelőtlen vállalás. Amennyire a rendelkezésre álló adatok mutatják, az elhagyott, leadott, kidobott kutyák nagy része a “gyerek akaratából” került a családokhoz. Ez az a réteg, ahol a szülők megpróbálják “megúszni” a drága kutya vásárlását, ezzel a hazai szaporítókat gazdagítva vásárolnak olcsón kutyát a gyereknek (a szaporítók etikátlanságára jelenleg nem térek ki, sem arra, hogy az elsődleges “olcsó” forintok a szaporított kutyák problémái miatt később lesz drága, bár sokan ezt már nem vállalják, ezért kerül menhelyre).

Ezért ennek az előadásnak az a célja, hogy szülőknek, felnőtteknek átadja azt a tudást, tapasztalat, amely alapján jobban meggondolják a kutya vállalását, átadok olyan praktikákat, amellyel a gyereknek otthon – még a kutyavállalási döntés előtt – olyan feladatokat adhatsz, amely során megtapasztalhatja, milyen kötelezettségekkel jár egy kutya tartása. Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek legalább fele 3-4 hét után már nem “akar” kutyát… Az előadás során több elgondolkodtató statisztikai adatot fogsz hallani, hogy gondolatébresztő legyen. Hallani fogsz sok olyan szempontot, mérlegelési tényt, amelyet valószínűleg nem gondoltál át. Elmondom, hogy a gyerekek milyen korban, milyen körülmények között képesek jó kisgazdikká válni, melyek az előre láthatóan – a kutya szempontjából – tragédiával végződő esetek.

Az előadás során letisztul majd a döntés, segíthetsz magadon és a gyereken, hogy olyan feladatokat kapsz, amely során vagy belátjátok, hogy nem álltok még készen egy 15 éves felelősségvállalásra, vagy megerősít benneteket a döntésben.

A tudás a döntés előszobája, segítséget kapsz ahhoz, hogy a gyereket szembesítsd a kutya minden napi gondozásának részleteivel.

Érdeklődni az “Elérhetőségek” menüpont alatt a “show” megjelölésű e-mail címen lehet.

%d blogger ezt szereti: