Üdvözöllek a Dog Vanguard kutyákkal és gazdákkal foglalkozó oldalán!

Az eddigi egyéni kutyás foglalkozások 2019. tavaszától Székesfehérváron kutyaiskolában folytatódik és bővül csoportos képzésekkel. Részletek hamarosan!

A foglalkozások alap engedelmességet, fegyelmezési módszereket nyújtanak kicsit másképp. A képzés “integratív módon” a kutyatartás, -nevelés, -tanítás az etológiai – tréneri – egészségügyi jóléti hármas szempont alapján történik.

A kutyaiskolákban divatos kiképzési formákról, annak további hátrányairól a Publikációk részben még többször fogok foglalkozni, mivel hangsúlyos szerepet kap majd a kutyasportok, kutyás munkák lehetősége, melyek szintén divatosak és jó részük hasznos manapság, viszont ott már igen sok időd, energiád (és pénzed) rá fog menni, hogy a kutyaiskolákban “tanult” metodikát visszabontsd, megtanuld a helyes – és sokszor új, néha a korábban tanultakkal ellentmondó – kommunikációt a kutyáddal. Ezért fontos a tudás, hogy hogyan neveld, tartsd és tanítsd a kutyádat, akivel együtt kell a kommunikációt kialakítanod, hogy minél élvezhetőbb legyen a közös életetek.

Integratív kutya trénerként (avagy ahogy magam nevezem: kutya mentorként) az “etológiai – tréneri – egészségügyi jóléti” szempontok alapján képeztem ki magam és dolgozom. Azzal a hittel dolgozom és élek, hogy a kutya komplex lény, aki megérdemli, hogy így is kezeljük!

Nem csupán “ül-fekszik-helyben marad”, aki egy “szűz” tornapályán megtanulja (berögzíti) a feladatsorokat… nem is csak egy “élő állat” orvosi szempontból, ahogy azt a nagyra becsült magyar állatorvosi egyetemen nevezik (és később a legtöbb állatorvos is innen kikerülve…)… de nem is csak egy nyersen megfogalmazott “domesztifikált” lény, ahogy azt a kutyakiképzők előszeretettel sulykolják…

Vallom, hogy egy jó szakember a kutyázás minden területét gyakorlatban meg kell, hogy tapasztalja, tanulja, végezzen társadalmilag hozzájáruló munkát, támogassa a gyerekeket, és – a mi szinte eltűnt -, ugyan legyen már legalább 1 saját kutyája, amit bárhol és bármikor be tud mutatni, ami nem csak harapni tud (mert nagyon(!) kemény őrző-védő), nem csak lábnál látványosan tud követni, hanem egy “normális” utcai viselkedésre is képes, szociálisan jó kutya tud lenni, amivel példát mutat (gondolkodhatsz, mely kevés trénernek van ilyen kutyája…).

Gerényi Nóra – Kutya Mentor / Integratív Kutya Tréner