Bemutatunk néhány kutyust és gazdit – a teljesség igénye nélkül -, akik nálunk tanultak. Csoportos és egyéni képzésen (és mindkét verzión) részt vett párosaink néhány problémáját és fejlődését olvashatod röviden…

Ne feledd: NEM AZ A JÓ GAZDI, AKI MINDENT JÓL CSINÁL KUTYÁJA BOLDOGSÁGA ÉRDEKÉBEN, HANEM AZ, AKI TÖREKSZIK TUDNI ÉS TANULNI, HOGYAN (!!!) BOLDOG A KUTYÁJA!

Maszat és Csilla (Maszat a képen az én kutyáimmal) Maszat kölyök korban kezdte meg az egyéni képzéseket, ő egy Bichon Havanese fiúcska volt akkoriban, aki bohókás és szétszórt bájával mindenkit levett a lábáról. Fiatal korának megfelelően olyan alapokat tudtunk számára építeni, amellyel azóta szuper szociális érzékkel éli az életét. Tanult alapvető szabályokat, pórázon való szépen sétálást, együttélési kompromisszumokat és ami a fajtájánál különösen fontos, nagyon hamar hozzászoktattuk a nagy kutyák társaságához. Imádata a nagyokkal szemben bizalommal párosult és szívesen csinálta utánuk az ügyességi feladatokat is. Hálás vagyok a Gazdinak, hogy ilyen lelkiismeretesen hozta tanulni, nagy köszönet, Csilla, a bizalomért!


Marcipán és Ápri – Marcipán (a képen velem demózik) 5 hónapos korban kezdett nálunk Kölyök Kurzuson (NEM kutyaoviban !!) tanulni! Jelenleg már a Kezdő Engedelmes csoportban fejlődik tovább a Gazdival együtt. Erős Malinois fajta a rá jellemző energikussággal és kimeríthetetlen kíváncsisággal. Gazdinak nagy feladat, de szépen teljesítenek, erős zsákmány öszöne nagy kihívás, mellé a birtokló hajlam valós munka elé állít bennünket. Roppant gyorsan megérti a feladatok lényegét, Gazdi győzze a lépést tartani vel 🙂 Jó öszönök, amivel öröm dolgozni, köszönöm a bizalmat, Árpi, folytköv…


Háti és Angéla – Háti 1 éves Puli kislány, aki engedelmességet és kapcsolatépítést tanult a kutyasuliban. Kitartó és lelkes Gazdiainak hála rengeteget fejlődtek 1 tanfolyam alatt és nagyon együttműködővé vált. Tünemény és már ügyes is lett. Köszönöm a bizalmat, Angéla és Rudolf!


Jazzy és Kitti (képen a kutyus falkatársával) – Jazzy egy gyönyörű Ausztrál Kelpie fiú, fiatal kamaszként Egyéni foglalkozásokkal kezdtünk, behívhatóság és együttműködés kialakítása / javítása volt a cél. Szépen tanult, sőt, azóta ügyes agilitys eb lett és tovább lépett nálunk az Engedelmes csoportba is. Fajtájára jellemzően roppant mozgékony, nincs ey másodperc megállása sem, alig várja a feladatokat. Nagyon ügyes, elképesztően hamar tanul, de nagy feladat tartani vele az energia szintet. Köszönöm, Kitti, hogy kivételesen jó gazdája vagy, öröm veletek eyütt dolgozni!


Héra és Melinda (képen a Gazdi kis(nagy)fiával) – Héra 11 hónapos korában érkezett Kölyök Kurzus csoportba tanulni, szép nagy darab Cane Corso lányka. Falkába született bele, a megkeresés oka a túlzott bohémság és engdelmetlenség volt. Nálunk aztán hamar kiderült, más az alapprobléma, extrém bizonytalanság és társfüggőség (ám nem a Gazdik felé…). Első alkalommal a csarnokba sem volt hajlandó bejönni… Majd aztán szépen elkezdtük megnyitni, sok feladat várt rá. Pár alkalom után már a feladatokba is be tudtuk vonni, szép lélek lesz, ha tovább fejlődik. Várjuk őt vissza, hogy stabilizálhassunk egy boldog kutya létet nála és családjánál. Köszönöm, hogy része lehettem ennek a kihívásnak, Melinda, bármikor jöttök tovább, tanulunk tovább!


Maja és Judit – Maja 4 éves Bichon Havanese leányzó, aki komoly probléma elé állította a családot. Túlzott védelmező ragaszkodása miatt az utcai viselkedése korlátozta a Gazdik idejét és energiáját, nagyon durván támadt más kutyákra. Az Egyéni foglalkozásoknak köszönhetően már Csoportos Engedelmes képzésre is jár, a Gazdinak extra dicséret, hiszen mindent megtesz és ezáltal már tudnak szépen pórázon sétálni, szófogadóvá vált a kisleány és már tud ismerkedni más kutyákkal. Le a kalappal, Judit, köszönjük a bizalmat!


Ramon és Márti – Ramon 2 éves Bull kan kutyusként kezdte meg nálunk az egyéni képzéseket, miután több komoly verekedést kezdeményezett és nagy akaratossága otthon és az utcán is tartós problémákhoz vezetett. Ramon esete egy tipikus eset, amikor agresszív dominanciának hiszik a kutya viselkedését, ő márpedig egy tünemény, bár valóban akaratos és néha szenvtelen (de ki nem az 😉 ). Kellett dolgoznunk az összhang eléréséhez és a megfelelő kommunikáció megteremtéséhez és nagyon megérte, megértette a szabályokat és már kutya barátai is vannak. Márti, nagy dicséret, köszönöm a bizalmat!


Mikey és Eszter – Mikey egy ízig-vérig Spániel férfi, megáldva víg kedélyű rosszalkodással. Egyéni foglalkozások keretében megtanítottuk az úrfit pórázzal szépen sétálni, már azt is tudja, hogy amit a szájába vesz és birtokol, azt igenis el kell engedni ha kérik, megtanítottuk neki, hogy a csatornafedelek az utcán nem ellenségek 🙂 és bizony már más kutya is utazhat vele liftben. Eszti, különösen köszönöm, hogy bíztál bennem és képes voltál túllépni a félelmeiden!


Zara és Szandra – Zara, a Csivava kislány egy évesen érkezett hozzánk Kezdő Engedelmes feladatokat tanul, a kissé túlszeretett kutya jellemével azonban hamar alkalmazkodott az új szituációhoz. Nagyfokú bizonytalanságát igyekszünk oldani és az “anyamágnes” helyzetből zökkentjük ki, hogy megismerje az élet többi szép oldalát. Pár foglalkozás után rájött az ismerkedés kedvesebb formájára, már nincs zavarban annyira, nagyon hasznos számára az iskolai közeg. Ő falkában él egy Sharpei fiúcskával, akivel szintén foglalkoztam és családi stratégiában is nagyon de nagyon jó úton haladnak – hála a Gazdiknak… Szandi, köszönöm a bizalmat!


Hachiko és Szilvi – Hachi nevéhez híven egy igazán ragaszkodó jellemű, Japán Akita. Talán néha túlzottan is az volt… Az utcán futottunk össze, de bármely kutya láttán a Gazdi menekülőre fogta, révén hogy ráront más kutyákra. Meglehetősen nyomasztó ragaszkodása és birtoklási vágya odáig vezetett, hogy lebontotta a bejárati ajtót, ha a Gazdi otthon “merészelte” hagyni. A páros egyéni foglalkozásokon megtanulta, hogy a birtoklási vágynak hol a határa, ezt hogyan értetjük meg Hachival és hogyan fogadjuk el a kutya énjét. Félreértés ne essék, az északi fajták nem általános jelleműek, de igenis a jó együttélés kialakítható. Hachi nagyon szépen megértette, mi kell a kölcsönös boldogsághoz. Köszönöm a bizalmat, Szilvi, gratulálok!


Happy és Enikő – Happy, a gyönyörű és energikus Németjuhász kislány a Kölyök csoportban kezdett 5 hónaposan. Rendkívül energikus, nagyon élénk és kíváncsi, igazi ínyencség a fajtáján belül. Örülök, hogy itt volt, a Gazdi nagy kihívást kapott. Szépen fejlődtek, remek összhang lesz, ha folytatják a tanulást. Köszönöm, Enikő a bizalmat, bármikor várunk benneteket szeretettel!


Polly és Zsolt (fotón egy falkataggal) – rendhagyó fotó a témában, de… Polly még a Kölyök csoportunkban kezdett – mára már a Kezdő Engedelmes tanfolyamot erősíti jelenlétével – amikor ez a cicc a kutyasulinkban keresett menedéket, akit a lenyűgöző család befogadott magához! Azóta elválaszthatatlanok… Polly leány egy energiabonba Border Collie, hatósugara határtalan 😉 Sport kutya válik belőle, jelenleg alapozzuk az engedelmességet, kiegészítve néhány agility-re felkészítő gyakorlattal. Gazdinak minden tiszteletem, nem fog unatkozni a következő tizenévben. Mindketten kitartóak és imádnak nálunk lenni! Köszönöm, Zsolt a bizalmat!


Zengő és Timi – Zengő egy tüneményes kölyök Whippet fiúcska. 5 hónaposan bele a közepébe, Kezdő Engedelmes csoporttag lett. Bájosan energikus, szabályozatlan testmozgását követ(n)i (akarja) viselkedése 🙂 Nagyon kíváncsi természet, megérkezett a terrier-vér 😉 de szépen tanulja a feladatokat, és imád a kutyasuliban lenni. Köszönöm a bizalmat a Gazdiknak!


Bátor és Sándor úr – Bátor 1 éves korában Egyéni foglalkozás keretében tisztelt meg a bizalmával, gazdái az állandó szökéseire, az autós kapu használatára és az engedelmetlenségre kerestek megoldást. A kuvasz fiúcska egy imádni való teremtés, bohém lelkükben összhangban voltak a Gazdival. A teraszt kutyamentessé “varázsoltuk” nyitott ajtónál, a kapun kirohanásnak véget vetettünk, a szökés okát feltártam és orvosoltuk. Bátor nagyon a szívembe lopta magát, Gazdája egy igazi úriember, jó párossá lettek. Köszönöm a bizalmat a Gazdiknak!


Áfonya és László – Áfi egy nagyon kedves, visszafogott Labi keverék kamasz fiúként a Kezdő Engedelmes csoportunkban okosodik. Lelkes jellemével halkan kis kedvenccé vált, motivációjának növelése hozza a fejlődés eredményeit. Minden tisztelem a Gazdiké, szerencsés kutya, csapatban áll mögötte a család, így néha tudjuk váltani a résztvevő családtagokat, akivel szívesen tanulja az új kihívásokat. Hamar tanul és roppan kedves teremtés. Köszönöm a bizalmat Lászlónak és az egész Családnak!


Tobi és Betti – Tobi 3 éves Pitbull srác, a vagány csávó 🙂 Lelkes és jóképű és mindezt ki is mutatja. Feladatunk a kapcsolat javítása, az együttműködési készség fejlesztése, ami néha nehézkes hiszen inkább szét trollkodná az órákat. Jó személyiségű, kedves kutya, Gazdinak hála már suliban tanulja a helyes viselkedési elemeket. Egyelőre inkább fegyelmezett, mint engedelmes, de gyönyörű feladat, soha nem adjuk fel. Betti, köszönöm a bizalmat!


Mex és Tibi – Mex, a Sharpei fiú 4 éves korában Egyéni Képzést és rehabilitációt kezdett nálam, kóros szabadulni vágyása miatt komoly egészségügyi problémái alakultak ki. A konzultációk és a szituációs gyakorlatok pontos képet mutattak a probléma gyökeréhez, amelyet több lépésben, hosszadalmasan, de sikeresen tudtunk kezelni. Olyan falka és érzelmi traumák érték korábban, melyet nehéz – de nem lehetetlen – volt feltárni. Mex és Gazdái és a kiskutya falkatársa gyönyörű változáson mentek keresztül és Mex visszatalált a családi kutyaélethez. Köszönöm a bizalmat a Gazdiknak, le a kalappal a kitartáshoz és a feladatok elvégzéséhez! Csak így tovább!


Lizy és Gyuri – Lizy 1 éves lány Labi keverék, a labradorokra jellemző aktivitással. Állandóan pörög és nagyon érdeklődő. Kölyök csoportunk fényét emelte és Gazdinak hála ügyesen teljesítettek a feladatok alkalmával. Köszönöm a bizalmatokat!

Kérdés, kérés esetén keress bennünket az elérhetőségek valamelyikén: >katt<

További bejegyzésekről, eseményekről a kutyaiskola Facebook oldalán talász információkat: >katt<