A kutyakiképzés ezen típusa a kutyánk legérzékenyebb és legcsodálatosabb érzékszervére épül, az orra és a szaglás képességére.

Nyomkövetés kutyával

Bérlettel! folyamatos csatlakozási lehetőség szombatonként 15.30-tól (50 perces foglalkozás, 6 alkalommal, kis csoportokban).

Kezdőknek:

6 alkalomas részvétellel (bérlettel) az alapokat sajátítod el a kutyáddal:

  • nyom fektetésének megtanulása,
  • a kutyának az alkalmak előrehaladtával már 150 lépéses távolságban kell követnie a nyomot,
  • megtanítunk a lefektetett nyom megtartásának technikájára (és a nyomvesztés felismerésére és korrekciójára),
  • a nyomkövetés során 3 különféle tárgy kerül követésre (kezdőként saját nyom), és azok variációban való elhelyezése és keresése,
  • találati jelzés megismerése (gyakorlati képzés a haladó csoportban történik).

Első alkalommal nem kell különösen készülnöd, a kutyát és lelkesedésedet hozd magaddal, természetesen nyakörv és póráz szükséges 🙂 amennyiben van, hámot hozz magaddal, jól jöhet egy hosszabb (5-10 méteres póráz is) és jó sok jutalomfalatot (puha, könnyen ehető, nem száraz / szárított élelem).

Maximált létszámban, kis csoportban, egyéni figyelemmel!

Kezdő bérlet díja: 30.000,- Ft

Jelentkezés 2 perc alatt: >kattints<

Célunk: a kutya szaglása sokszorosan jobb, mint az emberé! A legboldogabb, ha használhatja azon képességeit, amelyhez igazán ért. Az oktatásban fontosnak tartjuk, hogy olyan szakirányt is tanítsunk, amelyet szabadidődben is tudsz hasznosítani a kutyáddal! – a nyomkövetés pont ilyen, akár kirándulni, akár célirányosan kutyáddal töltenél időt! Ezt megtanulva bármikor kiváló elfoglaltságot biztosíthatsz kutyádnak!

____________________________________________________________________________

Továbbképzés:

Az alap elsajátítva folytathatod a tanulást nálunk. A kezdő nyomkövetés tudása tovább bővül, ezen kutyakiképzések alkalmával már más-más tárgyak variálásra kerülnek a nyomvonalon, a találati tárgyakat és azok számát – képességtől és tudási szinttől függően – növeljük + oldalirányba való (jobbra / balra) törését is tanítjuk (irányváltások tanulása). Haladó órákon már az idegen tárgyak bevetése is sorra kerülhet, ezen a szinten alakítjuk ki gyakorlatban is a találati jelzést a kutyával.

Zavaró tényezők is bevetésre kerülnek, nehezebb terepeken!


A haladó csoportos képzésről további tájékoztatást a kezdő tréninges során kapsz, vagy érdeklődhetsz az “Elérhetőségek” valamelyikén.


Olvass véleményeket rólunk: >itt<