2022-ben a képzési rendszer teljesen megújul! Az oktatás színvonalát tovább fejlesztve még nagyobb hangsúlyt fektetünk a valóság alapú tényekre, külön értelmezve a terelés alapjait, kívánalmait, képességeket, megfelelőséget, elvárhatóságot!

Az oktatás célja 2022-től a “makacs tényeken” alapszik, elkülönül az FCI – a Border Collie (és Kelpie – mint Working Sheepdog!!) – a magyar fajták és egyéb, mint KATEGÓRIÁK!

“a TERELÉS a kutyázás Forma-1-e!©” – DogVanguard

                     Nyugat-Európa után itthon is egyre népszerűbb a terelés.
Nem sok helyen elérhető az oktatás, ráadásul eltérők az alkalmazott módszerek. Mi időt fordítunk a birkaismeretre (különböző fajtákra), helyzetfelismerésre, a helyes mozdulatokra, a kutya viselkedésének felismerésére és kezelésére, valamint a gazdi szerepkörére.

Ez az év a “TISZTA BESZÉD” éve lesz! – az Oktatóközpont nem kizárólag terelőkutya képzésre épül gazdaságilag, ezért megtehetjük – és meg is tesszük -, hogy őszintén és tényszerűen adjuk át a tudást! Képességek és célok alapján támogatjuk a tovább fejlődést.


Tudd, hogy mi van a kezedbe! …és az sem árt, ha rend van a fejedbe!

Célunk, hogy megismerd a terelőkutyázást, a kutyád ösztönkészletét, -erejét és természetesen hasznos visszajelzést kapsz a kutyáddal való kapcsolatodról is (melyet a kutyázás más terén nem tapasztalhatsz meg), megtudod a legfontosabbat, hogy Neked mi a teendőd! Célunk, hogy tisztázzuk, mitől terelés a terelés, mi a különbség a fajtáknál, melyiket mire lehet (és hogyan) használni (hobbi, sport vagy munka céllal). Sok meglepetést fogunk okozni azoknak is, akik már belekóstoltak, a tisztánlátást helyezzük előtérbe, nem az anyagi / tenyésztői érdekeket (mert ezt IS megtehetjük). Ismertetni fogjuk a fajtákra vonatkozó képességeket is (elvárható veleszületett és taníthatóakat egyaránt), a képzési különbségeket, lehetőségeket!

Terelési projektvezető: Gerényi Nóra (IHT-1 TS szintig); képzési irányokban partnereink*: nemzetközi bírók és trénerek, új szemléletű munkakutyások, külföldi gyakorlattal (is) rendelkező munkakutyások és versenyzők, jószágtartó, -kezelő gazdák. *hagyományos/interbreed és BC/working sheepdog

A mi szemléletünk: a terelőkutyázás minősége annál kiválóbb, minél kevesebb stresszt váltunk ki a jószágok mozgatásakor és minél tisztábban (egyenessebben) hajtjuk végre a jószágok mozgatását!

Nálunk megtanulod, mi szükséges a tereléshez! Mitől függ a kutya és a gazdi sikeressége, legyen szó hobbi, sport vagy munka jellegű birkázáshoz! Elmondjuk, hol és milyen jellegű terelést tudsz végezni, milyen kutyával és milyen tudással mit érhetsz el valójában. Jelmondatunk a “jogod van tudni”, hogy a döntés a tiéd legyen! Ez alapján válhat élvezetessé és eredményessé az oktatás!


CSOPORTOS (maximum 5 kutya): téli időszakban szünetel, dátumokat kiírjuk a képzés előtt pár héttel.

Az eseményt a Facebook oldalunkon is megtalálod (korábbi): >ide kattintva<

EGYÉNI KÉPZÉS foglalható időpontja miatt telefonálj: +36 20 4144 771


Az alapoktatások alkalmával elsősorban a kutya ösztönkészletét, képességeit mérjük fel, kisebb ösztönű / képességű kutyánál az irányíthatóságot alapozzuk meg (alap engedelmesség) a juhok közelében / jelenlétében, NEM JUHOKAT HAJKURÁSZTATUNK A KUTYÁVAL terelés címén !!! Fontos, hogy elméleti tudással gyarapodsz, hogy tisztán lásd a lehetőségeket és a tanulnivalót!


Kiknek ajánljuk:

  • terelés iránt érdeklődő kutyatulajdonosnak sport / hobbi / munka céllal,
  • már tereléssel ismerkedő kutya-gazdi párosnak,
  • kezdőknek és nem kezdőknek,
  • állatállománnyal rendelkezőknek terelőkutya tervezésekor

Az alábbi fajtákat fogadjuk (csoportban egyaránt / egyénileg szelektáltan):

  • A-kategória: Border Collie és Ausztrál Kelpie (Working Sheepdog)
  • B-kategória: FCI fajták (Beauceron, Briard, Svájci juhász, Pireneusi juhász,  Belga juhász (Tervueren, Malinois, Groenendael), Corgi, Ausztrál juhász, Kelet-Európai juhász, Shetlandi, Picard, Német juhászkutya, Bearded Collie) + show BC, Kelpie
  • C-kategória: magyar fajták: leginkább Mudi, Pumi, Puli + egyéb (keverékek)
!!! figyelem !!! az adott fajta – manapság – nem garantálja a képességeket, miután a munkavonal és a küllemvonal nagyban elkülönül a tenyésztés során!

Korábban történt…

2021. július 10-11.: Szaporcán, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, Ős-Dráva Látogatóközpontban tartottunk “Terelőkutyázás Alapjai” oktatást hatalmas sikerrel (következő várhatóan 2022. ősze):

       


Nálunk:

      

Vélemények rólunk: >Klikk<

NHAT Terelőösztön-teszt:

Az FRPK (Francia Pásztorkutya Klub) által szervezett NHAT rendezésre került már 2021-ben is, 2022-ben 2 alkalommal újra ugyanitt.

2021. júliusában: 5 nevezőből 5 kutya KITŰNŐ eredménnyel teljesítette a megmérettetést!

              


További fotók, információk, esemény kiírások a Facebook oldalunkon: >Facebook<


Olvass véleményeket rólunk: >itt<