Üdvözlünk a székesfehérvári DogVanguard Kutyaiskola oldalán!

A kutyaiskolánk KUTYATARTÁSI + NEVELÉSI + KÉPZÉSI metodikát képvisel, Európában már leginkább elismert INTEGRATÍV „módszer” alapján oktatunk! (jóléti-etológiai-tréneri kombináció)

A kutya, mint faj és ösztön alapú igényeire fordítunk nagy hangsúlyt.

Oktatásaink során 8-10 módszert vegyítve képezzük a gazdikat, mivel az „egy” módszeres képzések kudarcot jelentenek, így nálunk a KUTYA „a” módszer.

34 éves tapasztalatra, kutyatartásra, nevelésre és képzésre épült az EGYEDI OKTATÁSI RENDSZERÜNK! Baklövés azt elhinned, hogy az ül-fekszik-pacsi-forog-fut-áll-marad lesz a mérvadó a jól nevelt kutyádhoz! Nem! Tanítjuk mi is, de inkább az alapvető dolgokat vesszük előre, hogy a kutya engedelmes legyen. A kutya pszichés nyugalmának a megteremtése, a figyelmed elnyerése az egyik legfontosabb alap!

Vezető tréner személyes:

Gerényi Nóra vagyok, integratív kutyatréner (egyelőre egyedül Magyarországon). Kiskorom óta készülök erre a hivatásra, tudatosan több más területen megteremtettem a szociális és anyagi hátteret ahhoz, hogy egyszer kizárólag a kutyáknak élhessek. Nemzetközi diplomával rendelkezem (IBS), mely kutyás hivatásomban is segít a kommunikációs, pszichológiai tanulmányok és tapasztalatok alapján.

1978-ban születtem, 10 éves korom óta kutyázok. 10 fajta és 3 keverék kutya együttélése, az utcán „tanult” mentések segítettek a fajtajellemek ismeretében (testközelből). Jelenleg 3 kutyám van, családtagként, de sport- és munkakutyaként élnek velem (keresés, őrzés-védés, terelés, engedelmes, pulleres, frizbis, labdás, de elsősorban jól képzben tartott kutyákkal élek; városi környezetben, terep gyakorlatokkal). Legfontosabbnak az alkalmazás technikákat tartom (és tanítom).

Tanítok gyermekeket, mert hiszem, hogy egy jobb jövő titka az ő neveltetésükön múlik. Etológiai és kinológiai ismeretekkel rendelkezem, mert VAN VÉGZETTSÉGEM A TRÉNERI HIVATÁSHOZ (a törvény régóta nem írja elő, ezért sok az „önkéntes” kutyatréner…)

Legfontosabb gyakorlati tudásomat az utcán és mentés (viselkedés tanulmányozás) során szereztem és sok területen képeztem / képzem magam a mai napig is. Sokat tanultam az európai kutyázásról, mind nyugat, mind kelet tekintetében. Fontosnak és érdekesnek tartom más kontinensek kutyázási szokásait, képzési tapasztalatait, ezért állandóan kapcsolatban vagyok másokkal, kérdezek, figyelek, tanulok, fejlesztem magam. Mert hiszem, hogy minél többet tanulunk, annál többre vágyunk! – és ez épít, fejleszt, többé tesz…

Nem képzem részét a papír gyűjtögetőknek, egyszerűen kiveszem a csomagtartómból azt a kutyámat, amellyel megmutatom a képzés várható eredményét!

Az elmúlt években egyre inkább problémának látom, hogy a kutyatartók nem ismerik – és nem járnak utána -a „módzserek” közti különbségeknek, valamint nem ismerik fel, hogy a legtöbb kutyaiskola a hétköznapi szituációkra nem kínál megoldást! Nagy baj, hogy a legtöbben az internetről „tanulnak” kutyázni, amely viszont nem szűrt információkat tartalmaz, a bőség zavarában kivesznek 1-2 „ügyeskedést” vagy mintát. Tényleg ennyi lenne a kutya? – a kutyázás? Ha a helyes válaszig eljutsz ezután, akkor találkozunk…

Amit ígérek: Tanítjuk a kutyát, mint fajt! Tanítjuk – és olvassuk – a Te kutyádat, sajátos karakterét, nem a sematikus kutyakiképzést kapod nálunk! A profi kutyaiskola mindenkinek mást jelent. Nekünk nem csak a Te kutyádat, nem csak Téged, hanem a kettőtök közötti EGYSÉGET!


Google oldalunk: >klikkelj<


Kutyás Élet Alapítvány

Régi álom és terv volt egy alapítvány, mellyel tovább segíthetjük a kutyás világot jobbá tenni. A Kutyás Élet Alapítvánnyal megvalósíthatunk olyan támogatásokat és további terveket, amelyek széppé és örömtelivé teszik a kutyás életformát. Szeretnénk élhetőbbé és tisztelhetőbbé tenni a kutyásokat.

Az Alapítvány célja (nagyvonalakban):

 • A helyes és felelős kutyatartás fontosságára való társadalmi figyelemfelhívás, az ehhez kapcsolódóan a kutyaképző tevékenység, a kutyás sportok, a munkakutyás tevékenységek népszerűsítése,
 • Társadalmi szemléletformálás, tudatosság növelése,
 • kutatási anyagok közzététele és megismertetése a lakossággal,
 • ismeretterjesztés, oktatás minden korosztály és társadalmi csoport számára – kiemelten gyermek- és kiskorúak számára –,
  valamint ezzel kapcsolatos szabadidős, sport- és munkatevékenységek,
 • rendezvények szervezése, lebonyolítása

Az Alapítvány teljes egészében magán finanszírozással jött létre, szolgálatban a társadalom, de elsősorban a kutyák érdekében, ezért a magányszemélyek és cégek támogatására is számítunk.

Támogatás és adomány befogadása, adatok:

Név: Kutyás Élet Alapítvány

Számlavezető bank: OTP 11736006-21469972

Ellenőrizhetőség: adószám: 19250980-1-07, nyilvántartási szám: 01-01-0012948 (bejegyzés: Fővárosi Törvényszék)

2024. január 1-től VÁRJUK és fogadjuk az 1%-OS FELAJÁNLÁSOKAT! Előre is köszönjük!


2023. évi tervek:

 • iskolai / óvodai előadások és bemutatók gyermekek részére (oktatási jellegű előadások, a társadalmi felelősségvállalás jegyében). Kutyákról, kutyákkal, együttélés szabályairól, a kölcsönös tisztelet fontosságáról. A tanításunk lényege, mit lehet és mit nem, és még sok más hasznos és érdekes jellegű téma játékosan előadva;
 • oktatási – tanulmányi támogatás: az alapítvány kiemelkedő célja, hogy a közoktatási törvényben előírt érettségi előtt álló diákoknak az 50 óra közszolgálati idő letöltéséhez megnyissa a kutyás területen történő lehetőségeket. Ezért alapítványunk ezt biztosítja. Várjuk mindazon szülők és diákok jelentkezését, akik érdekesnek és hasznosnak vélik, hogy a gyermek az alapítványunknál olyan életre szóló élményként dolgozhasson, amely pozitívan fejleszti a személyiségét, a szociális érzékenységét és közben segítségünkre is van;
 • területi oktatások / bemutatók nagyközönség számára (olyan községek, kis városok számára is, ahol nincs állandóan elérhető kutyás oktatás). Az alapítvány vállalja, hogy felkérés esetén alkalmanként és / vagy visszatérő jelleggel kutyás képzést szervez és bonyolít le olyan településeken is, ahol nehézkes vagy egyáltalán nem elérhető a kutyatartók számára képzés. Társadalmunkban fontos, hogy az ismeretek eljussanak a nehezebb helyzetben lévő területekre is. Segíteni kell a fejlődést, ezért „házhoz visszük” a tudást és bízunk benne, hogy a világ jobbá válik;
 • terelő kutyás rendezvény szerezése és lebonyolítása (résztvevőkkel, jelentkezőkkel, érdeklődőkkel, meghívottakkal), hazánkban jelenleg jelentéktelennek mondható a rálátás erre a gyönyörű kutyás sportra, a munka jellege egyenesen megkopott. Célunk, hogy egyre nagyobb társadalmi érdeklődést váltson ki ez a sport és munka, amely látványos és zseniális kutya-gazda tudást, együttműködést kíván. Emellett szeretnénk népszerűsíteni a birka (juh) tartását, használhatóságát, hangsúlyozva a feléjük megkövetelendő tiszteletet és szeretetet. Hazánkban még nem túl sok helyen elérhető a kutyás képzés terelés területén, néhány verseny – méltatlanul kevés közönség érdeklődéssel. Szeretnénk, ha ez a sport és munka a nagyközönség számára is megismerhető és szurkolói támogatással élvezhető, akár családi program lenne.

Bejegyzés bírósági végzés: >Végzés megtekintése< a mindenkor érvényben lévő adatok ellenőrizhetők a birosag.hu weboldalon is.


Insta >itt<

Tisztelettel: Gerényi Nóra, kuratóriumi elnök