Üdvözlünk a székesfehérvári DogVanguard kutyaiskola oldalán!

A központban integratív képzés folyik, azaz TRÉNERIJÓLÉTIETOLÓGIAI alapok nyújtják a speciális módszer és tematika lényegét. Rendszeresen csoportos oktatások indulnak, de egyéni képzések is elérhetők.

Az oktatóközpontban 4 kültéri pályán folyik a képzés: karakter / játék pálya, ügyességi / erőnléti akadály pálya és egy engedelmes oktató pálya (közel 3.000 négyzetméteren), valamint külön területek szolgálják a Terelőkutya Alapozó oktatást. Ezen felül egy 230 négyzetméteres csarnok is a szolgálja a tanítást.

Gerényi Nóra vagyok, integratív kutya tréner, kutyakiképző, Székesfehérváron a DogVanguard KUTYÁS OKTATÓKÖZPONT alapítója és vezetője.

Röviden magamról: 10 éves korom óta kutyázok. Egyedi módon, saját kutyáimat is használom a képzések során. Tanítok gyermekeket, mert hiszem, hogy egy jobb jövő titka az ő neveltetésükön múlik. Életemet teljes egészében a kutyázásnak szenteltem és soha egy pillanatra sem bántam meg. Szerencsés vagyok, hisz a legcsodálatosabb hobbi a hivatásom.

Az oktatóközpont létrehozása azért volt fontos számomra, mert az itthon – ma még – rendelkezésre álló helyszínek és szakemberek jelentős része nem (!) tanítja meg az embereknek, mi kell a kutyának, az igazán jó minőségű gazdi-kutya kapcsolathoz. Ezért a saját módszer, rengeteg olyan elemmel és technikával, amely sehol máshol nem áll rendelkezésre a kutyás képzésnél.

Fontos tudni, hogy az “integratív kutya tréning” eltér a manapság kutyakiképzéssel foglalkozó kutyaiskolák módszereitől, sematikus szemléletétől. A DogVanguard oktatásai komplexebb szemléletmóddal rendelkeznek. A kutya viselkedése és viszonyulása a gazdihoz és a környezetéhez sokkal összetettebb, mint önmagában egy “klasszikus” kutyakiképzésen megszerezhető fegyelmezési feladatsor. Ne felejtsük el, a fegyelmezett kutya nem ugyanaz, mint az engedelmes kutya! A legfontosabb, hogy az együttélés során gazdi és kutyusa egyaránt jó és kellemes életet éljen egymás mellett és a világban! Értsd meg és tiszteld a kutyádat! 

Projektek: Kölyök Kutya Kurzus tanfolyam, Kezdő – Alapozó – Engedelmes tanfolyam, Haladó (szinten tartó, fejlesztő, kondicionáló) Engedelmes tanfolyam, Terelőkutya Alapozó tanfolyam (és egyéni), Kutya Ovi, Egyéni Kutyakiképzés, Bentlakásos Kutyakiképzés, Viselkedési szakértő, Tanácsadó, Előadó; Rendezvények, klub találkozók


Társunk, kolléganőnk: Fábián Beatrix

Fábián Beatrix vagyok, kutya felvezető és tréner. Kicsit rólam: 20 éves korom óta kutyázok komoly szinten, akkor szereztem a kutyakiképző képesítésemet is és onnantól kizárólag a kutyás világ bűvkörében tudtam a jövőmet elképzelni. 2002 óta Handler-ként és tenyésztőként is kiállításokon veszek részt, melynek számát még most, a bemutatkozás miatt sem tudok számszerűsíteni… 15 évig kutyakozmetikusként dolgoztam (ma már csupán a saját tanulóimat és az általam felvezetett kutyákat készítem fel), az Bírálok hobbi kutya- és keverék kutya szépségversenyeket, évek óta oktatok már külön kategóriákban is felnőtteket, gyermek-kutya párosokat, fiatal felvezetőket mindkét korcsoportban.

Szakmai és magánéletem a kutyás hivatásra építettem fel, főállásként foglalkozok kutyákkal. Elsősorban mint kiállításokra való felkészítő tréner és felvezető (Budapesten és immár Székesfehérváron), másodsorban mint tenyésztő (jelenleg Cane Corso és Amerikai Staffordshire terrier – Fianna Kennel), és megszámlálhatatlan nemzetközi és nemzeti versenyen, kiállításon vettem / veszek részt, sok saját tenyésztésű világgyőztes kutyával büszkélkedhetek.

Szakmailag és emberileg szerencsésnek érzem magam, hiszen a családom és baráti társaságom maximálisan támogat, rajtuk kívül hálás vagyok az ügyfeleimnek, akikkel a szakmai sikereken túl törekszem a figyelmes és korrekt kapcsolat kialakítására és fenntartására.

Ez a bemutatkozás azért is különleges számomra, mert egy

“olyan kivételes szakmai és emberi hozzáállás és igényesség egyesül a DogVanguard Kutyás Oktatóközpont vezetőjével, amely saját értékítéletemmel egyezik, azaz, ami legfontosabb számomra / számunkra, hogy a sematikus – külső követelményeknek – való megfelelés mellett kifejezett hangsúlyt fektetünk a “MINDEN KUTYA KÜLÖN EGYÉNISÉG” szempontjára! Az iskola vezetőjével, Nórával egy irányba, Európai módon gondolkodunk, számunkra roppant fontos az ADOTT KUTYA IDEGRENDSZERI befogadása (abból dolgozunk, amink van és a cél – ebben az esetben – nem szentesítheti az eszközt…)!”

A cél mindig fontos! Az én célom: átadni minden hasznos tudást és tapasztalatot (beleértve az épp aktuális vagy régiónként eltérő elvárásokat), amellyel a gazdi és kutya közti legjobb összhang megteremthető, ráépítve azt a gyakorlati “show elemet”, amely során ezt megmutathatják és bizonyíthatják a kiállításokon a ringben. A kutya-gazdi sikerek a valódi értékek!

Néhány szakmai siker az életemből (a teljesség igénye nélkül):

 • tucatnyinál több Világ- és Európa Kiállításon való részvétel,
 • megszámlálhatatlan nemzetközi és hazai kiállításon való szereplés,
 • számtalan büszke sikeresség Best in Show és Fajtagyőztes kategóriában, saját kutyákkal és saját tanítványokkal

Ki leszek a kutyád és a Te életedben?

Minek után a célok, az emberi és szakmai igények, a kutyák tisztelet és szeretete egyaránt találkozott az Oktatóközpont vezetője és köztem, nem is lehetett kérdés, hogy a partnered leszek… a sikerhez vezető úton! …ez az út munkával és kitartással teli, lesznek fáradt pillanatok, de megéri! A csoportos oktatás elengedhetetlen, emellett szükség szerint egyéni tanításra is sor kerülhet. Csoportos oktatás során néha “láthatatlan” szocializációs folyamaton is keresztül mentek, közben elsajátítjátok a kutyakiállítás tananyagát, mindezt kifejezetten és hangsúlyosan a kutyád karakterisztikájához igazodva!

Szeretettel várlak Benneteket, remélem, hamarosan találkozunk!

Üdv: Bea

Projektek: Kiállítás felkészítő (csoportos órarend szerint, igény esetén egyéni órák is foglalhatók), Kutya Ovi, egyéni tanácsadó kutyaválasztás esetén


Társunk, kollégánk: Kis Szabó László

Kis Szabó László vagyok. 1985-ben, az első keverék kutyámmal kezdtem együtt tanulni, ebben az időszakban kezdtem a kutyakiképzés iránt is jobban érdeklődni. Hamar sok bemutatóra meghívtak, így a sikerek is gyorsan gyarapodtak. Következő mérföldkő a kutyás utamon az volt, amikor 1989-ben megvásároltam az első törzskönyves német juhászkutyámat. Ekkor már határozottan és tudatosan akartam egyre jobb kutyás lenni, és mivel vidéken akkoriban jóval kevesebb munkakutya verseny volt, így rendszeresen Budapestre jártunk a mi kis bajai csapatunkkal. A következő fordulópont az volt, amikor 1992-ben bevonultam katonának, ahol az 1 hónapos kötelező kiképzés után már hivatásos szolgálati kutyás lettem. Ezt Dunakeszin a kutyavezetői – képzői iskola és sikeres vizsga követte, így lettem tiszthelyettes. Egy kutyakiképzői tábor okán Budapestre költöztem 1995-ben, és egy akkoriban neves kutyaiskolában kezdtem komoly és elkötelezett munkát. Hatalmas elismerésként a sikeres kutyakiképzői munkám gyümölcseként megkaptam az ezüstkoszorús mesterkiképző oklevelemet. Már meg sem tudom számolni, milyen sok versenyen, vizsgán, tenyészszemlén segédeltem. Dolgoztam családi kutyakiképzőként Törökországban és Cipruson is. Majd meghívtak Írországba keresőkutya és szolgálati kutyák kiképzésére. A kétezertizes években Érden nyitottam kutyaiskolát lakossági kutyásoknak. Rengeteg vizsgás kutya került ki a kezeim közül, megszámlálhatatlan sok sikeres kutya munkájának lehettem része, akikre mind nagyon büszke vagyok. Olyan neves, elismert és általam nagyon tisztelt szakemberektől tanulhattam, mint Szopó Béla bácsi, Hlavács János, Balkányi Lajos, Horváth Lajos, Benke András (a teljessége igénye nélkül).

A munkám a hivatásom, 100%-ig főállásként csak kutyakiképzéssel foglalkozom. Fontosnak tartom, mind az engedelmes kutyakiképzés, mind az őrző-védő oktatás során, hogy a módszer tematikája mellett nem szabad kizárólag sematikus elvek mentén dolgozni a kutyával és a gazdával, hanem kiemelt figyelmet kell fordítani az adott páros egyéni fejlesztésére. Hivatásom során egyre hangsúlyosabbá vált, hogy a kutya idegrendszerét a megfelelő terhelhetőség mellett kímélni szükséges, az egyensúly fenntartása fontos.

Várom azokat a kutya-gazda párosokat, akik:

 • fel szeretnék mérni a kutyájuk őrző-védő képességét, lehetőségeit (akár családi, hobbi kutyájuk van),
 • nyomkövetés iránti érdeklődőket, kezdőket és elszántakat egyaránt,
 • sport- és versenycélú szándékkal szeretnék sikeresen képezni a kutyájukat,
 • szolgálati kutyásokat
 • fajtatiszta és keverék kutyák számára egyaránt nyitott a lehetőség.

A gazdi céljától függően (pl. IGP célok) a kutyát akár 3 hónapos korától tudjuk alapozni, általánosságban 6 hónapos kortól ajánlom az őrző-védőt, mint rendszeres tréninget.

Várom a tanulni vágyó kutyásokat!

Üdv: Laci

Projektek: Őrző-Védő tanfolyam (igény esetén egyéni órák is foglalhatók), Nyomkövetés (kezdő és haladó), Egyéni konzultáció (viselkedési probléma, sport / munka felkészítés)


Facebook oldalunkon is jelentkezhetsz: DogVanguard Kutyás Oktatóközpont


Kutyaiskola, kutyasuli választó (avagy, mitől különbözünk a “többiektől”):

 • van végzettségünk (!) – ha kóklerekkel akarod elrontani a kutyádat, menj másokhoz…
 • tiszta és rendezett, fertőzésektől védett oktatási területet tartunk fenn, nincs térdig érő fű és gaz, sem kutyasz@r, ha nincs pecsétes igazolás oltásról és parazitamentességről, nem engedünk be, ha fertőzésre utaló jelet tapasztalunk kutyán, azonnal intézkedünk akár kitiltással… nem közterületet lakatoltunk le…
 • rengeteg, a képzéshez hasznos oktatási elemet építettünk, tartunk fenn Nektek…
 • rendelkezünk egy 230 nm-es csarnokkal, ahol biztosítjuk a kezdő kutyák ingerszegény alapozását, ahol szakadó esőben, tűző napsütésben, hófúvásban is meg tudjuk tartani az oktatást, ahol megfelelő higiéniás helyiségben, új toalettel és kézmosóval felszerelve biztosítjuk a minimum elvárható környezetet az emberi szükségletekhez (már akiknek van erre igénye… 😉 )
 • emberileg kifogástalan a hivatásunk (nem hagyományos és negatív módszerekkel képeztük és tanítjuk a saját kutyáinkat SEM, mint jó néhány kiképző…)
 • kutyáink a bizonyítványaink (láthatsz minket az utcán kutyáinkat sétáltatva, kutyafuttatóban kutyáinkkal más kutyákkal, nem a “véletlen műve”, hogy más trénereket nem…)
 • saját képzett kutyáinkat is használjuk az oktatások során,
 • nem sematikus elvek alapján tartjuk a képzéseket,
 • nem “csak” egy módszert oktatunk, hiszen nem EGY módszer “kell” a jó minőségű kutyás együttéléshez, a jó neveltetéshez…
 • a tanulás nem áll meg, folyamatosan fejlesztjük magunkat, gyarapítjuk tudásunkat, építünk be új és új elemeket, gyakran tanulunk Nyugat-Európában, és más szuper trénereknél,
 • Európai módszertanokat tanulmányozunk és osztunk meg Veletek,
 • nem titkoljuk, hogy mi sem így születtünk… EZEK VAGYUNK MI!

Covid-19: A kutyaiskolánk Székesfehérváron kiemelkedő intézkedések mellett tartja a professzionális kutyakiképzéseket.