Üdvözlünk a székesfehérvári DogVanguard kutyaiskola oldalán!

A központban integratív képzés folyik, azaz TRÉNERIJÓLÉTIETOLÓGIAI alapok nyújtják az egyedi módszer és tematika lényegét, NEM 1 MÓDSZER elemeit alkalmazzuk a kutyakiképzés során (mert 1 módszer nem elég…). Rendszeresen csoportos oktatások indulnak, de egyéni képzések is elérhetők.

Az oktatóközpontban 4 kültéri pályán folyik a képzés: karakter / játék pálya, ügyességi / erőnléti akadály pálya és egy engedelmes oktató pálya (közel 3.000 négyzetméteren), valamint külön területek szolgálják a Terelőkutya Alapozó© oktatást. Ezen felül egy 230 négyzetméteres csarnokot is használunk.

Gerényi Nóra vagyok, integratív kutya tréner, kutyakiképző, Székesfehérváron a DogVanguard Kutyás Oktatóközpont alapítója és vezetője.

10 éves korom óta kutyázok. Egyedi módon, saját kutyáimat is használom a képzések során. Tanítok gyermekeket, mert hiszem, hogy egy jobb jövő titka az ő neveltetésükön múlik. Életemet teljes egészében a kutyázásnak szenteltem és soha egy pillanatra sem bántam meg. Szerencsés vagyok, hisz a legcsodálatosabb hobbi a hivatásom.

A magyar “Kutyakiképző” végzettség mellett az alábbi mélyebb témákban szereztem tanúsítványt: “puppies & family dogs education” (kölyök és családi kutya tanítása), “behaviorist, dog phychology & ethology, mental hygiene optimization” (viselkedéstan, kutyapszichológia és etológia, mentál higiéné optimalizáció), Dog problem inspection, solution skills devices & equipment application” (Kutya viselkedési probléma vizsgálata, megoldási készségek eszközök alkalmazása), “base techniques for working dogs training” (alaptechnikák munkakutyák kiképzéséhez), “individual, home training” (egyéni, háznál oktatás), “dog lifestyle planning and monitoring” (kutya életvitel tervezés és nyomonkövetés). Ezeket az ismereteimet természetesen folyamatosan bővítem és tökéletesítem, ahogy a terelésben is saját kutyákkal elért eredményeimet átültetem az oktatásba (IHT-1 TS osztályig).

Az oktatóközpont létrehozása azért volt fontos számomra, mert az itthon – ma még – rendelkezésre álló kutyaiskolák és szakemberek jelentős része nem (!) tanítja meg az embereknek, mi kell a kutyának, az igazán jó minőségű gazdi-kutya kapcsolathoz. 3 féle trénert ismerhetünk itthon: “nem tudja a kutyát” vagy tudja, de “jól” – esetleg direkt – titkolja vagy “szereti a kutyákat” és csinálja típust… Ezért a saját módszer, rengeteg olyan elemmel és technikával, amely sehol máshol nem áll rendelkezésre a kutyás képzésnél.

Értjük mi a világ PÍSZÍT… értjük a tenyésztői érdekeket… értjük a valósággal nem szeretni szembesülő kutyatartókat… mi Gazdikat oktatunk a kutyáról! Akinek nincs igénye a valóságra és a kutya működésére, nyugodt szívvel menjen ezer másik helyre 🙂

Fontos tudni, hogy az “integratív kutya tréning” eltér a manapság kutyakiképzéssel foglalkozó kutyaiskolák módszereitől, sematikus szemléletétől. A DogVanguard oktatásai komplexebb szemléletmóddal rendelkeznek. A kutya viselkedése és viszonyulása a gazdihoz és a környezetéhez sokkal összetettebb, mint egy “klasszikus” kutyakiképzésen megszerezhető fegyelmezési feladatsor. Ne felejtsük el, a fegyelmezett kutya nem ugyanaz, mint az engedelmes kutya! A legfontosabb, hogy az együttélés során gazdi és kutyusa egyaránt jó minőségű életet éljen egymás mellett és a világban! Ehhez fontos megtanítanunk a kutya működését és viszonyulási szempontjait! 


További külsős kollégáink projekt szintű kutyakiképzéseket, szakirányú, kiegészítő oktatásokat tartanak (tanfolyamok, workshopok, szemináriumok).


Az induló tanfolyamaink és képzéseink a Facebook oldalunkon is elérhetők, ha kedvelést és követést állítasz be, minden eseményről értesülni fogsz: DogVanguard Kutyás Oktatóközpont


 

Kutyás Élet Alapítvány

Régi álom és terv volt egy alapítvány, mellyel tovább segíthetjük a kutyás világot jobbá tenni. A Kutyás Élet Alapítvánnyal megvalósíthatunk olyan támogatásokat és további terveket, amelyek széppé és örömtelivé teszik a kutyás életformát. Szeretnénk élhetőbbé és tisztelhetőbbé tenni a kutyásokat.

Az Alapítvány célja (nagyvonalakban):

 • A helyes és felelős kutyatartás fontosságára való társadalmi figyelemfelhívás, az ehhez kapcsolódóan a kutyaképző tevékenység, a kutyás sportok, a munkakutyás tevékenységek népszerűsítése,
 • Társadalmi szemléletformálás, tudatosság növelése,
 • kutatási anyagok közzététele és megismertetése a lakossággal,
 • ismeretterjesztés, oktatás minden korosztály és társadalmi csoport számára – kiemelten gyermek- és kiskorúak számára –,
  valamint ezzel kapcsolatos szabadidős, sport- és munkatevékenységek,
 • rendezvények szervezése, lebonyolítása

 

Az Alapítvány teljes egészében magán finanszírozással jött létre, szolgálatban a társadalom, de elsősorban a kutyák érdekében, ezért a magányszemélyek és cégek támogatására is számítunk.

Támogatás és adomány befogadása, adatok:

Név: Kutyás Élet Alapítvány

Számlavezető bank: OTP 11736006-21469972

Ellenőrizhetőség: adószám: 19250980-1-43, nyilvántartási szám: 01-01-0012948 (bejegyzés: Fővárosi Törvényszék)


2022. évi tervek:

 • iskolai / óvodai előadások és bemutatók gyermekek részére (oktatási jellegű előadások, a társadalmi felelősségvállalás jegyében). Kutyákról, kutyákkal, együttélés szabályairól, a kölcsönös tisztelet fontosságáról. A tanításunk lényege, mit lehet és mit nem, és még sok más hasznos és érdekes jellegű téma játékosan előadva;
 • oktatási – tanulmányi támogatás: az alapítvány kiemelkedő célja, hogy a közoktatási törvényben előírt érettségi előtt álló diákoknak az 50 óra közszolgálati idő letöltéséhez megnyissa a kutyás területen történő lehetőségeket. Ezért alapítványunk ezt biztosítja. Várjuk mindazon szülők és diákok jelentkezését, akik érdekesnek és hasznosnak vélik, hogy a gyermek az alapítványunknál olyan életre szóló élményként dolgozhasson, amely pozitívan fejleszti a személyiségét, a szociális érzékenységét és közben segítségünkre is van;
 • területi oktatások / bemutatók nagyközönség számára (olyan községek, kis városok számára is, ahol nincs állandóan elérhető kutyás oktatás). Az alapítvány vállalja, hogy felkérés esetén alkalmanként és / vagy visszatérő jelleggel kutyás képzést szervez és bonyolít le olyan településeken is, ahol nehézkes vagy egyáltalán nem elérhető a kutyatartók számára képzés. Társadalmunkban fontos, hogy az ismeretek eljussanak a nehezebb helyzetben lévő területekre is. Segíteni kell a fejlődést, ezért “házhoz visszük” a tudást és bízunk benne, hogy a világ jobbá válik;
 • terelő kutyás rendezvény szerezése és lebonyolítása (résztvevőkkel, jelentkezőkkel, érdeklődőkkel, meghívottakkal), hazánkban jelenleg jelentéktelennek mondható a rálátás erre a gyönyörű kutyás sportra, a munka jellege egyenesen megkopott. Célunk, hogy egyre nagyobb társadalmi érdeklődést váltson ki ez a sport és munka, amely látványos és zseniális kutya-gazda tudást, együttműködést kíván. Emellett szeretnénk népszerűsíteni a birka (juh) tartását, használhatóságát, hangsúlyozva a feléjük megkövetelendő tiszteletet és szeretetet. Hazánkban még nem túl sok helyen elérhet a kutyás képzés terelés területén, néhány verseny – méltatlanul kevés közönség érdeklődéssel. Szeretnénk, ha ez a sport és munka a nagyközönség számára is megismerhető és szurkolói támogatással élvezhető, akár családi program lenne.

Bejegyzés bírósági végzés: >Végzés megtekintése< a mindenkor érvényben lévő adatok ellenőrizhetők a birosag.hu weboldalon is.


Facebook oldalon is építkezünk, kedvelj és kövess minket >itt<

Tisztelettel: Gerényi Nóra, kuratóriumi elnök