Üdvözlünk a székesfehérvári DogVanguard kutyaiskola oldalán!

A központban integratív képzés folyik, azaz TRÉNERIJÓLÉTIETOLÓGIAI alapok nyújtják a speciális módszer és tematika lényegét. Rendszeresen csoportos oktatások indulnak, de egyéni képzések is elérhetők.

NEM 1 (!) MÓDSZEREN ALAPULÓ KUTYAISKOLA A MIÉNK!

Az oktatóközpontban 4 kültéri pályán folyik a képzés: karakter / játék pálya, ügyességi / erőnléti akadály pálya és egy engedelmes oktató pálya (közel 3.000 négyzetméteren), valamint külön területek szolgálják a Terelőkutya Alapozó oktatást. Ezen felül egy 230 négyzetméteres csarnokot is használunk.


Gerényi Nóra vagyok, integratív kutya tréner, kutyakiképző, Székesfehérváron a DogVanguard KUTYÁS OKTATÓKÖZPONT alapítója és vezetője.

10 éves korom óta kutyázok. Egyedi módon, saját kutyáimat is használom a képzések során. Tanítok gyermekeket, mert hiszem, hogy egy jobb jövő titka az ő neveltetésükön múlik. Életemet teljes egészében a kutyázásnak szenteltem és soha egy pillanatra sem bántam meg. Szerencsés vagyok, hisz a legcsodálatosabb hobbi a hivatásom.

Az oktatóközpont létrehozása azért volt fontos számomra, mert az itthon – ma még – rendelkezésre álló helyszínek és szakemberek jelentős része nem (!) tanítja meg az embereknek, mi kell a kutyának, az igazán jó minőségű gazdi-kutya kapcsolathoz. Ezért a saját módszer, rengeteg olyan elemmel és technikával, amely sehol máshol nem áll rendelkezésre a kutyás képzésnél.

Fontos tudni, hogy az “integratív kutya tréning” eltér a manapság kutyakiképzéssel foglalkozó kutyaiskolák módszereitől, sematikus szemléletétől. A DogVanguard oktatásai komplexebb szemléletmóddal rendelkeznek. A kutya viselkedése és viszonyulása a gazdihoz és a környezetéhez sokkal összetettebb, mint önmagában egy “klasszikus” kutyakiképzésen megszerezhető fegyelmezési feladatsor. Ne felejtsük el, a fegyelmezett kutya nem ugyanaz, mint az engedelmes kutya! A legfontosabb, hogy az együttélés során gazdi és kutyusa egyaránt jó és kellemes életet éljen egymás mellett és a világban! Értsd meg és tiszteld a kutyádat! 

Projektek: Kölyök Kutya Kurzus tanfolyam, Kezdő – Alapozó – Engedelmes tanfolyam, Haladó (szinten tartó, fejlesztő, kondicionáló) Engedelmes tanfolyam, Terelőkutya Alapozó tanfolyam (és egyéni), Kutya Ovi, Egyéni Kutyakiképzés, Bentlakásos Kutyakiképzés, Viselkedési szakértő, Tanácsadó, Előadó; Rendezvények, klub találkozók


Társunk, kolléganőnk: Fábián Beatrix

Fábián Beatrix vagyok, kutya felvezető és tréner. Kicsit rólam: 20 éves korom óta kutyázok komoly szinten, akkor szereztem a kutyakiképző képesítésemet is és onnantól kizárólag a kutyás világ bűvkörében tudtam a jövőmet elképzelni. 2002 óta Handler-ként és tenyésztőként is kiállításokon veszek részt, melynek számát még most, a bemutatkozás miatt sem tudok számszerűsíteni… 15 évig kutyakozmetikusként dolgoztam (ma már csupán a saját tanulóimat és az általam felvezetett kutyákat készítem fel), az Bírálok hobbi kutya- és keverék kutya szépségversenyeket, évek óta oktatok már külön kategóriákban is felnőtteket, gyermek-kutya párosokat, fiatal felvezetőket mindkét korcsoportban.

Szakmai és magánéletem a kutyás hivatásra építettem fel, főállásként foglalkozok kutyákkal. Elsősorban mint kiállításokra való felkészítő tréner és felvezető (Budapesten és immár Székesfehérváron), másodsorban mint tenyésztő (jelenleg Cane Corso és Amerikai Staffordshire terrier – Fianna Kennel), és megszámlálhatatlan nemzetközi és nemzeti versenyen, kiállításon vettem / veszek részt, sok saját tenyésztésű világgyőztes kutyával büszkélkedhetek.

Ez a bemutatkozás azért is különleges számomra, mert egy olyan kivételes szakmai és emberi hozzáállás és igényesség egyesül a DogVanguard Kutyás Oktatóközpont vezetőjével, amely saját értékítéletemmel egyezik, azaz, ami legfontosabb számomra / számunkra, hogy a sematikus – külső követelményeknek – való megfelelés mellett kifejezett hangsúlyt fektetünk a “MINDEN KUTYA KÜLÖN EGYÉNISÉG” szempontjára! Az iskola vezetőjével, Nórával egy irányba, Európai módon gondolkodunk, számunkra roppant fontos az ADOTT KUTYA IDEGRENDSZERI befogadása (abból dolgozunk, amink van és a cél – ebben az esetben – nem szentesítheti az eszközt…)!

A cél mindig fontos! Az én célom: átadni minden hasznos tudást és tapasztalatot (beleértve az épp aktuális vagy régiónként eltérő elvárásokat), amellyel a gazdi és kutya közti legjobb összhang megteremthető, ráépítve azt a gyakorlati “show elemet”, amely során ezt megmutathatják és bizonyíthatják a kiállításokon a ringben. A kutya-gazdi sikerek a valódi értékek!

Néhány szakmai siker az életemből (a teljesség igénye nélkül):

 • tucatnyinál több Világ- és Európa Kiállításon való részvétel,
 • megszámlálhatatlan nemzetközi és hazai kiállításon való szereplés,
 • számtalan büszke sikeresség Best in Show és Fajtagyőztes kategóriában, saját kutyákkal és saját tanítványokkal

Ki leszek a kutyád és a Te életedben? a partnered leszek… a sikerhez vezető úton! …ez az út munkával és kitartással teli, lesznek fáradt pillanatok, de megéri!

Üdv: Bea

Projektek: Kiállítás felkészítő (csoportos órarend szerint, igény esetén egyéni órák is foglalhatók), Kutya Ovi, egyéni tanácsadó kutyaválasztás esetén


További külsős kollégáink projekt szintű kutyakiképzéseket, szakirányú, kiegészítő oktatásokat tartanak.

Az aktuális oktatási formákról és tanrendről a menüpontokban olvashatsz.


Facebook oldalunkon is jelentkezhetsz: DogVanguard Kutyás Oktatóközpont


Kutyaiskola, kutyasuli választó (avagy, mitől különbözünk a “többiektől”):

 • van végzettségünk,
 • tiszta és rendezett, fertőzésektől védett oktatási terület,
 • rengeteg, a képzéshez hasznos oktatási elem a pályákon,
 • rendelkezünk egy 230 nm-es csarnokkal, megfelelő higiéniás helyiséggel,
 • emberileg kifogástalan a hivatásunk,
 • kutyáink a bizonyítványaink (láthatsz minket az utcán kutyáinkat sétáltatva, kutyafuttatóban kutyáinkkal más kutyákkal, nem a “véletlen műve”, hogy más trénereket nem…)
 • saját képzett kutyáinkat is használjuk az oktatások során,
 • nem sematikus elvek alapján tartjuk a képzéseket,
 • nem “csak” egy módszert oktatunk, hiszen nem EGY módszer “kell” a jó minőségű kutyás együttéléshez, a jó neveltetéshez…
 • Európai módszertanokat tanulmányozunk és osztunk meg Veletek,
 • nem titkoljuk, hogy mi sem így születtünk… EZEK VAGYUNK MI!

Covid-19: A kutyaiskolánk Székesfehérváron kiemelkedő intézkedések mellett tartja a professzionális kutyakiképzéseket.