Üdvözlünk a DogVanguard Kutyás Oktatóközpontnál!

A központban integratív képzés folyik, azaz TRÉNERIJÓLÉTIETOLÓGIAI alapok nyújtják a speciális módszer és tematika lényegét. Rendszeresen csoportos oktatások indulnak, de egyéni képzések is elérhetők.

Az oktatóközpontban 4 kültéri pályán folyik a képzés: karakter / játék pálya, ügyességi / erőnléti akadály pálya és egy engedelmes oktató pálya (közel 3.000 négyzetméteren), valamint külön területek szolgálják a Terelőkutya Alapozó oktatást. Ezen felül egy 230 négyzetméteres csarnok is a szolgálja a tanítást.

Bemutatkozunk, projekt vezetők:

Gerényi Nóra vagyok, integratív kutya tréner, kutyakiképző!

Székesfehérváron a DogVanguard KUTYÁS OKTATÓKÖZPONT alapítója és vezetője.

Röviden magamról: 10 éves korom óta kutyázok. Egyedi módon, saját kutyáimat is használom a képzések során. Tanítok gyermekeket, mert hiszem, hogy egy jobb jövő titka az ő neveltetésükön múlik. Életemet teljes egészében a kutyázásnak szenteltem és soha egy pillanatra sem bántam meg. Szerencsés vagyok, hisz a legcsodálatosabb hobbi a hivatásom.

Az oktatóközpont létrehozása azért volt fontos számomra, mert az itthon – ma még – rendelkezésre álló helyszínek és szakemberek jelentős része nem (!) tanítja meg az embereknek, mi kell a kutyának, az igazán jó minőségű gazdi-kutya kapcsolathoz. Ezért a saját módszer, ezért a modulokra bontott több pálya, ezért a beltéri foglalkozás, rengeteg olyan elemmel és technikával, amely sehol máshol nem áll rendelkezésre a kutyás képzésnél.

Fontos tudni, hogy az “integratív kutya tréning” eltér a manapság kutyakiképzéssel foglalkozó kutyaiskolák módszereitől, sematikus szemléletétől. A DogVanguard oktatásai komplexebb szemléletmóddal rendelkeznek. A kutya viselkedése és viszonyulása a gazdihoz és a környezetéhez sokkal összetettebb, mint önmagában egy “klasszikus” kutyakiképzésen megszerezhető fegyelmezési feladatsor. Ne felejtsük el, a fegyelmezett kutya nem ugyanaz, mint az engedelmes kutya! A legfontosabb, hogy az együttélés során gazdi és kutyusa egyaránt jó és kellemes életet éljen egymás mellett és a világban! Értsd meg és tiszteld a kutyádat! 

Projektek: Kölyök Kutya Kurzus tanfolyam, Kezdő – Alapozó – Engedelmes tanfolyam, Haladó (szinten tartó, fejlesztő, kondicionáló) Engedelmes tanfolyam, Terelőkutya Alapozó tanfolyam (és egyéni), Kutya Ovi, Egyéni Kutyakiképzés, Bentlakásos Kutyakiképzés, Viselkedési szakértő, Tanácsadó, Előadó; Rendezvények, klub találkozók


Társunk, kolléganőnk: Fábián Beatrix

Fábián Beatrix vagyok, kutya felvezető és tréner. Kicsit rólam: 20 éves korom óta kutyázok komoly szinten, akkor szereztem a kutyakiképző képesítésemet is és onnantól kizárólag a kutyás világ bűvkörében tudtam a jövőmet elképzelni. 2002 óta Handler-ként és tenyésztőként is kiállításokon veszek részt, melynek számát még most, a bemutatkozás miatt sem tudok számszerűsíteni… 15 évig kutyakozmetikusként dolgoztam (ma már csupán a saját tanulóimat és az általam felvezetett kutyákat készítem fel), az Bírálok hobbi kutya- és keverék kutya szépségversenyeket, évek óta oktatok már külön kategóriákban is felnőtteket, gyermek-kutya párosokat, fiatal felvezetőket mindkét korcsoportban.

Szakmai és magánéletem a kutyás hivatásra építettem fel, főállásként foglalkozok kutyákkal. Elsősorban mint kiállításokra való felkészítő tréner és felvezető (Budapesten és immár Székesfehérváron), másodsorban mint tenyésztő (jelenleg Cane Corso és Amerikai Staffordshire terrier – Fianna Kennel), és megszámlálhatatlan nemzetközi és nemzeti versenyen, kiállításon vettem / veszek részt, sok saját tenyésztésű világgyőztes kutyával büszkélkedhetek.

Szakmailag és emberileg szerencsésnek érzem magam, hiszen a családom és baráti társaságom maximálisan támogat, rajtuk kívül hálás vagyok az ügyfeleimnek, akikkel a szakmai sikereken túl törekszem a figyelmes és korrekt kapcsolat kialakítására és fenntartására.

Ez a bemutatkozás azért is különleges számomra, mert egy

“olyan kivételes szakmai és emberi hozzáállás és igényesség egyesül a DogVanguard Kutyás Oktatóközpont vezetőjével, amely saját értékítéletemmel egyezik, azaz, ami legfontosabb számomra / számunkra, hogy a sematikus – külső követelményeknek – való megfelelés mellett kifejezett hangsúlyt fektetünk a “MINDEN KUTYA KÜLÖN EGYÉNISÉG” szempontjára! Az iskola vezetőjével, Nórával egy irányba, Európai módon gondolkodunk, számunkra roppant fontos az ADOTT KUTYA IDEGRENDSZERI befogadása (abból dolgozunk, amink van és a cél – ebben az esetben – nem szentesítheti az eszközt…)!”

A cél mindig fontos! Az én célom: átadni minden hasznos tudást és tapasztalatot (beleértve az épp aktuális vagy régiónként eltérő elvárásokat), amellyel a gazdi és kutya közti legjobb összhang megteremthető, ráépítve azt a gyakorlati “show elemet”, amely során ezt megmutathatják és bizonyíthatják a kiállításokon a ringben. A kutya-gazdi sikerek a valódi értékek!

Néhány szakmai siker az életemből (a teljesség igénye nélkül):

 • tucatnyinál több Világ- és Európa Kiállításon való részvétel,
 • megszámlálhatatlan nemzetközi és hazai kiállításon való szereplés,
 • számtalan büszke sikeresség Best in Show és Fajtagyőztes kategóriában, saját kutyákkal és saját tanítványokkal

Ki leszek a kutyád és a Te életedben?

Minek után a célok, az emberi és szakmai igények, a kutyák tisztelet és szeretete egyaránt találkozott az Oktatóközpont vezetője és köztem, nem is lehetett kérdés, hogy a partnered leszek… a sikerhez vezető úton! …ez az út munkával és kitartással teli, lesznek fáradt pillanatok, de megéri! A csoportos oktatás elengedhetetlen, emellett szükség szerint egyéni tanításra is sor kerülhet. Csoportos oktatás során néha “láthatatlan” szocializációs folyamaton is keresztül mentek, közben elsajátítjátok a kutyakiállítás tananyagát, mindezt kifejezetten és hangsúlyosan a kutyád karakterisztikájához igazodva!

Szeretettel várlak Benneteket, remélem, hamarosan találkozunk!

Üdv: Bea


Minden Gazdit és Kutyát sok szeretettel várunk, hasznos és izgalmas élményt kaptok tanulás formájában!

Kutyaiskola, kutyasuli választó (avagy, mitől különbözünk a “többiektől”):

 • van végzettségünk (!) – ha kóklerekkel akarod elrontani a kutyádat, menj másokhoz…
 • tiszta és rendezett, fertőzésektől védett oktatási területet tartunk fenn, nincs térdig érő fű és gaz, sem kutyasz@r, ha nincs pecsétes igazolás oltásról és parazitamentességről, nem engedünk be, ha fertőzésre utaló jelet tapasztalunk kutyán, azonnal intézkedünk akár kitiltással… nem közterületet lakatoltunk le…
 • rengeteg, a képzéshez hasznos oktatási elemet építettünk, tartunk fenn Nektek…
 • rendelkezünk egy 230 nm-es csarnokkal, ahol biztosítjuk a kezdő kutyák ingerszegény alapozását, ahol szakadó esőben, tűző napsütésben, hófúvásban is meg tudjuk tartani az oktatást, ahol megfelelő higiéniás helyiségben, új toalettel és kézmosóval felszerelve biztosítjuk a minimum elvárható környezetet az emberi szükségletekhez (már akiknek van erre igénye… 😉 )
 • emberileg kifogástalan a hivatásunk (nem hagyományos és negatív módszerekkel képeztük és tanítjuk a saját kutyáinkat SEM, mint jó néhány kiképző…)
 • kutyáink a bizonyítványaink (láthatsz minket az utcán kutyáinkat sétáltatva, kutyafuttatóban kutyáinkkal más kutyákkal, nem a “véletlen műve”, hogy más trénereket nem…)
 • saját képzett kutyáinkat is használjuk az oktatások során,
 • nem sematikus elvek alapján tartjuk a képzéseket,
 • nem “csak” egy módszert oktatunk, hiszen nem EGY módszer “kell” a jó minőségű kutyás együttéléshez, a jó neveltetéshez…
 • a tanulás nem áll meg, folyamatosan fejlesztjük magunkat, gyarapítjuk tudásunkat, építünk be új és új elemeket, gyakran tanulunk Nyugat-Európában, és más szuper trénereknél,
 • Európai módszertanokat tanulmányozunk és osztunk meg Veletek,
 • nem titkoljuk, hogy mi sem így születtünk… EZEK VAGYUNK MI!

Covid-19: A kutyaiskolánk Székesfehérváron kiemelkedő intézkedések mellett tartja a professzionális kutyakiképzéseket.

%d blogger ezt szereti: